fredag 12 mars 2010

Snabba make up tips

1. Bra hudvård och en bra underlag är hemligheten för all make up, istället för att dölja problemområderna gör någonting åt de!

2. När du väljer en foundation gå efter färgen du har på halsen och inget annat. Alltså inte vilken färg du har på handen, ansiktet eller vilken färg du vill ha.

3. Rouge ska inte se ut som streck på huden utan ge en fin naturlig rodnad. Tänk på att rougen ska apliceras där du vill se smalare ut. Börja att lägga rogen från hårfästet och in mot ögats pupill. Apliceringen av rouge läggs olika beroende på ansiktsform. Färgen väljs efter varma eller kalla toner, fråga din hudterapeut.

4. Brynen är snyggast att fylla i med en brynskugga och anpassad brynborste, inte med penna. Formen på brynen kan variera beroende på mode, ursprungligt utseende och ansiktsform. En grundregel för plock av bryn är att brynet ska börja vid ögats rot och sluta snett från ögats yttre kant, är du osäker hör med din hudterapeut. Bryn som är rakade, målade som strek eller totalt oformade är inte ok.

5. Ögonen är det viktigaste och svåraste att få till i make upen. Det gäller att skapa den rätta globlinen. Man delar in ögat i två delar där båda halvorna ska vara lika stora, därför kan man få måla upp globlinjen lite om man har för högt sittande ögonbryn eller för små ögon. Kommer en bättre guide om hur du kan trolla med ögonen.
Mascaran ska inte vara klumpig, den ska separera fransarna snyggt! Här gör många, många fel. Vill du ha mer volym använd lösögonfransar eller måla ett till lager med mascara när första lagret torkat.

6, Läpparna, nej gammla tanter är inte snygga i röda mörka läppstift eller glittrande ögonskuggor om det var någon som trodde de. En ung tjej kan för all del ha ett snyggt mörkt läppsift innan för läppkanten och med markerande läppenna i SAMMA nyans som läppstiftet.
Äldre personer passar i ljusare färger eller glans.

7, Tänk på att du kan trolla i ansiktet med hjälp utav mörka och ljusa nyanser. Ljust förstorar och fyller ut och mörkt döljer och förminskar. Concelers kan användas för att dölja mörka ringar under ögonen eller enstaka blemmor.

8, Sist men inte minst krävs bra make up borstar med äkta hår som ska rengöras en gång i veckan. Rekomenderar id´s skuggborstar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar