fredag 12 mars 2010

Mineraloljor och silikoner

Mineraloljor

90% av den billigare kosmetikan innehåller mineraloljor även kallat vaselin, parafinum eller parafinum liquidum. Mineralolja är en olja som har en större molekyl och inte kan penetrera huden.Än så länge finns det ingen forskning som tyder på att det är farligt.

Det är lätt att förväxla mineraloljor med mineral make up mm. Anledningen till att det heter just mineraloljor är för att man hittade denna oljan när man letade efter mineraler, alltså så har det inget med mineraler att göra. Denna oljan är en biprodukt som man får när man utvinner bensin. Eftersom den upplevs mjukgörande på huden har man använt den i kosmetika samt att den är otroligt billig.

Vid en fet och oren hud kan mineralerna täppa till porerna så att acne och pormaskar lättare bildas, därför upplever många att huden blir sämre vid användning utav vanlig make up.

Mineral make up är krossade mineraler som läggs på med hjälp utav en kabukiborste och dagkräm. Mineral make up innerhåller oftast zinkoxid som är läkande och ljusreflekterande. Denna make upen är lätt aplicerad, ger en naturlig lyster och bra för din hud. Tyvärr får man kalla mineral make up för 100% om det endast innerhåller 1% mineraler och därför är det enklast att gå på prislappen för att veta vad som är äkta eller fråga din hudterapeut.

Siliconer är syntetiskt framtaget och inte en naturlig ingrediens. Silikoner används i stort sett alla större amrikanska hudvårdsmärken.
Skillnaden mellan mineraloljor och silikoner är att silkonens molekyl är rundare och gör att de aktiva ingredienserna lättare kan glida förbi.
Exempel på produkter med silikoner i är dermalogicas repairgel och id´s primer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar