onsdag 31 mars 2010

Cellulitfri

Celluliter bekymmrar många kvinnor och alla undrar om det verkligen finns något som tar bort celluliterna på riktigt.


Celluliter är en störning i bindväven som oftast uppkommer hos oss kvinnor då våran binvävsstruktur ser annorlunda ut jämfört med männens. 90% av alla kvinnor har celluliter, man kan dela in celluliterna i tre grupper.


Grad 1, Gropar uppstår då du pressar samman huden. Detta beror oftast på vätskeansamlingar.


Grad 2, Gropar finns när du står upp utan att behöva pressa ihop huden. Detta beror på vätskeansamlingar och störning i bindvävsstrukturen.


Grad 3, Gropar förekommer när du ligger ner. Detta beror på vätskeansamling, störning i bindvävsstrukteren och fettdepåer. Ibland kan celluliter grad 3 göra ont när du masserar på området.


Celluliterna finns på områden där vi sammlar på oss mer fettdepåer som ex rumpa, lår, mage, armar. Att få celluliterna att helt försvinna är näst intill omöjligt men man kan få celluliterna att minska och övergå till en annan grad.


Det du själv kan göra är att massera om rådet med en ren olja, ex dermanords anticellulitolja ca 200kr med massagehållare 125 kr som hjälpmedel. Detta sätter fart på cirkulationen och för bort vätskeansamlingar. Torpeeling eller skrubb (saltskrubb dermanord 225 kr) kan användas för att sätta igång blodcirkulationen och ta bort döda hudceller.

Här kan du känna men kanske inte se jättestora skillnader på kort tid.


Du kan även försöka äta mer hälsosamt och dricka mer vatten så att du tappar i vikt. Det i sin tur gör att fettdepåerna minskar som kan orsaka celluliter grad 3. Motion och styrketräning är också en viktig del för att få bort celluliterna.


Body galvanic, appratur kan göras i kurbehandlingar för att få bort celluliterna. Plattor i wetexkuddar blötlagda i slatvatten läggs på drabbade områden. Mhu galvanisk ström. från apparaten öppnar de upp cellens kanaler i cellskalet (cellmembranet) som i sin tur kan föra bort överskottsvätska. Behandlingen gör inte ont men kan ge tillfälliga stickningar och kännas obehaglig.


LPG är en annan maskin som har lite större resultat. Behandlingen är som en damsugning av kroppen där du har en kroppsstrumpa på dig. Du blir inte bara av med celluliter utan minskar även i vikt. En bra metod dock kostsam som görs i kur.


Alla dyra krämer mot celluliter eller produkter som sägs ha effekt vid celluliter, SPAR pengarna. Sattsa i så fall på en bra massageolja och massera mycket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar